top of page
Artboard 1_3x.png

Lærehagen

Jeg jobber som norsklærer og laget et opplegg med lesekort for elever i 1. og 2. trinn som skulle få et ekstra lesekurs. Det var motiverende for disse barna å jobbe med lesekortene fordi øktene var korte og morsomme. Sammen med elevene fant vi stadig flere måter å bruke kortene på, det ble til slutt til en hel bruksanvisning! Lærehagen ble startet fordi jeg gjerne ville at flere elever skulle få samme mestringsfølelse som jeg så at elevene i min klasse fikk. Jeg søkte støtte fra Innovasjon Norge og startet opp Lærehagen i 2017.

 

Miljø og varighet

I utviklingen av nytt læremateriell er jeg spesielt opptatt at produktene er laget av bestandige materialer og at de skal kunne brukes på en enkel og fleksibel måte. Læremateriellet skal kunne brukes år etter år og man skal kunne kjøpe ekstra deler til materiellet om noe går i stykker. Vi produserer i Norge. Trekassene våre kommer fra en vekst- og attføringsbedrift, Delecto i Kragerø.

Lett å ta i bruk

Det er viktig for meg at materiellet er vakkert og virker fristende å jobbe med for elevene. Det gir god motivasjon til læring!  Elevene må hele tiden være i fokus. Design er viktig i alt fra illustrasjoner, farger og størrelser på skrift til god lesbarhet. Materiellet skal være lett å ta i bruk, fleksibelt og har gode instruksjoner. Man skal ikke behøve å gå på kurs for å ta i bruk materiell fra Lærehagen.

Henriette.jpg

Henriette Nilsen

  • Designer og illustratør med bakgrunn fra Kunsthøgskolen i Oslo. Har jobbet i eget designfirma, Fauna design, siden 2008.

  • Barnebokforfatter på Gyldendal Forlag med bildebøkene om Muskatt, Pepsi og Lakris.

  • Norsk- og Kunst og håndverkslærer.

bottom of page